Для маринування сиру в маслі знадобляться улюблені сухі трави, наприклад базилік, чебрець, шавлія, розмарин та інші. Обов’язковий часник і хороше рослинне масло, в ідеалі – оливкова. І звичайно, сир!
Інгредієнти
сир фета – 200 г | |
олія оливкова – 300 г | |
чебрець – 1 ст. л. | |
часник свіжий – 3 зубки | |
перець чилі – 1 штука | |
паприка – 1 ч. л. |
Маринований сир я зазвичай роблю, коли трапляється надлишок готової домашньої фети в холодильнику. Це блюдо приємно різноманітить щоденне меню, його не соромно подати до святкового столу, а так само принести друзям в якості гостинця.
Покроковий рецепт
Порізати сир кубиками зі стороною приблизно 1,5-2 див.
Підготувати трави: добре перетерти їх в руках, видаляючи занадто грубі частини – товсті стеблинки. Порізати очищений часник. Насипати паприку на блюдечко.
Ретельно вимити й обсушити банку для готового продукту.
Покласти на дно банки 1/3 частина трав, часнику і перцю. До половини заповнити посуд нарізаним сиром, який потрібно попередньо обваляти в паприці. Потім знову трави, часник і перець (другу третину), і сир вже до верху. Ні в якому разі не треба уталкивать сир, інакше він почне кришитися і це буде виглядати неестетично. Залишилися спеціями покрити поверхню сиру.
Залити сир з добавками рослинним маслом в край з шийкою банки. Закрити кришкою і прибрати в холодильник. Пробувати можна через пару днів, коли масло, а через нього і сир, просочаться пряними ароматами часнику і запашних трав.