Порізати сир кубиками зі стороною приблизно 1,5-2 див.
Підготувати трави: добре перетерти їх в руках, видаляючи занадто грубі частини – товсті стеблинки. Порізати очищений часник. Насипати паприку на блюдечко.
Ретельно вимити й обсушити банку для готового продукту.
Покласти на дно банки 1/3 частина трав, часнику і перцю. До половини заповнити посуд нарізаним сиром, який потрібно попередньо обваляти в паприці. Потім знову трави, часник і перець (другу третину), і сир вже до верху. Ні в якому разі не треба уталкивать сир, інакше він почне кришитися і це буде виглядати неестетично. Залишилися спеціями покрити поверхню сиру.
Залити сир з добавками рослинним маслом в край з шийкою банки. Закрити кришкою і прибрати в холодильник. Пробувати можна через пару днів, коли масло, а через нього і сир, просочаться пряними ароматами часнику і запашних трав.