Сир в домашніх умовах

Сир в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашній сир – корисно, швидко і смачно!

Інгредієнти

Кефір – 1 л
Молоко – 200 мл

Як приготувати Сир в домашніх умовах

Цей швидкий рецепт приготування сиру підходить як для дитячого харчування (коли ви починаєте вводити сирний прикорм), так і для дієтичного харчування, коли вам потрібно швидко приготувати свіжий нежирний сир. Бажано щоб молоко і кефір бути свіжими.

Звичайно, на прилавках магазинів завжди можна знайти масу сирної продукції – від класичного сиру різного ступеня жирності до глазурованих сирків і солодких сирків, які насправді належать скоріше до десертів, ніж до продуктів здорового харчування.
Однак ніщо не зрівняється з домашнім сиром, причому приготування домашнього сиру – справа нехитра і не віднімає багато часу і сил.

Покроковий рецепт

Молоко виливаємо в каструлю. Кип’ятимо. Як тільки починає закипати, додати кефір. Якщо додати сніжок або щось йогуртове, сир вийде більш ніжним і солоденьким.

Вся маса повинна почати згортатися. Як тільки почне закипати все (саме почне, а не закипить), перемішати і відразу зняти каструлю з вогню. (Якщо суміш поварити, то сир вийде твердий і сухий).

Масі дати охолонути. Після чого відкинути на друшляк для зціджування сироватки. Якщо ви не любите сухий сир, не тримайте його більше 15 хвилин в друшляку.