Класичний рецепт запіканки. Смак дитинства!
Інгредієнти
сир – 650-700 гр. | |
цукор – 200 гр. | |
манка – 150 гр. | |
родзинки – 100 гр. | |
яйця – 4 шт. | |
сода – 1 ч. л. | |
ванілін – 2 краплі | |
цедра апельсина – за смаком |
Запіканка готується досить просто, всього лише потрібно змішати всі інгредієнти і випікати в духовці. Ситна страва, дуже смачне і корисне.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно куплений сир перетерти толкучка. Чи можна купити сирну масу, вона більш дрібнозерниста, а від цього залежить ніжність і легкість запіканки.
Далі вбити 4 яйця і розмішати.
Потім додати цукор і ванільні краплі.
Далі додаємо 1 ч. л. соди в сирну масу.
Далі потрібно додати манку. Тепер все добре розмішуєм до більш-менш однорідного стану (не більше 2-3 хвилин).
Тепер додаємо родзинки. Я перед вживання родзинки в тісто не мою. Якщо ви промиваєте, тоді зачекайте поки родзинки повністю висохне.
На дрібній тертці натираємо шкірку від половини апельсина, але тільки помаранчеву ” частину, білу терти не треба.
Ще раз все добре перемішати, щоб родзинки рівномірно розподілився.
Залишаємо тісто на столі, не накриваючи плівкою або рушником на 2,5-3 години. В цей час додатково перемішувати не треба. Просто дайте постояти. Це потрібно для того, що б манка наситилася вологою, а сода з сиром з’єдналася.
Тепер беремо форму, низ змащуємо олією, боки змащувати не потрібно, виливаємо тісто і випікаємо на маленькому вогні від 20 до 40 хвилин, це залежить від того, яка у вас духовка. Періодично перевіряйте тісто зубочисткою.
Прямо в листі наріжте запіканку на потрібну кількість шматків. Далі дістати, викласти на тарілку, посипати цукровою пудрою і можна подавати на стіл.
Запіканка виходить висока та пишна, головне, точно дотримати всі пропорції. Солодка і ароматна.
Всім приємного апетиту!