Сирна запіканка – це прекрасне, ніжне і смачне доповнення сімейного чаювання.
Інгредієнти
сир – гр. | |
яйця – 4 шт. | |
цукор – 1 ст. | |
манна крупа – 4 ст. л. | |
сметана – 2 ст. л. | |
ванільний цукор – 1/2 ч. л. |
Я буду готувати звичайну класичну запіканку,яку колись в дитинстві, готувала мені мама, смак цього ніжного десерту повертає в далеке минуле. Нам знадобиться: сир, цукор, яйця, манка, ванільний цукор, сметана.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно заварити манку. Для цього ставимо на плиту сотейник і наливаємо в нього 1,5 склянки води ,коли закипить, поступово всипаємо 4 ст. л. манки і ретельно перемішуємо вінчиком так, щоб не було грудочок.Консистенція повинна вийде дуже густою манною каші. Відставляємо остуджувати.
Окремо збиваємо міксером яйця, цукор, ванільний цукор, до пишної піни. Коли яєчно – цукрова маса загусне, посвітлішає, збільшиться в два рази , значить готово.
Змішуємо перетертий через сито сир з готової манкою до однорідної маси, потім додаємо збиті яйця з цукром і дуже акуратно перемішуємо.
У форму змащену вершковим олією викладаємо нашу майбутню запіканку. Беремо дві столові ложки сметани і акуратно розмазуємо по верху сирної маси, це робиться для того, щоб сир не почав пригорати.
Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Коли зверху з’явиться коричнева скориночка, це означає, що запіканка готова. Не поспішайте пробувати гарячу запіканку, вона буде сильно кришитися і розвалюватися ,дайте їй повністю охолонути. Приємного чаювання.