Сирна запіканка смачний і одночасно корисний десерт, багатий білком.
Інгредієнти
сир – 0.5 кг | |
яйця – 2 шт. | |
цукор – 2 ст. л | |
борошно – 2 ст. л. | |
розпушувач – 0.5 ч. л |
Своєрідний, але більш дієтичний аналог сирників, так як для його приготування не потрібно ні вершкове, ні рослинне масло. Рецепт простий в реалізації, а запіканка виходить ніжної консистенції з апетитною золотистою скоринкою. Сир для такого десерту краще брати жирний, інакше запіканка вийде занадто «сухий».
Покроковий рецепт
На 500гр. сиру знадобиться 2 яйця, по дві столові ложки цукру і пшеничного борошна, половина чайної ложки розпушувача. Сир з’єднати з яйцями і цукром, добре перемішати.
Окремо борошно перемішати з розпушувачем і додати до одержаний сирно-яєчної суміші. Ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною, без грудочок. Для цього можна використовувати блендер. Масу перекласти у форму для випікання, вистелену пергаментом.
Запіканку випікати при температурі 190-200 градусів протягом 40-60минут, в залежності від форми. Ніж форма менше по площі, а, отже, шар сирної маси товщі, тим більше часу потрібно, щоб вона пропеклась.
Такий десерт можна подавати як прямо з духовки, так і в охолодженому вигляді з холодильника з джемом або сметаною.