Сирна запіканка з червоною смородиною і меренгою

Сирна запіканка з червоною смородиною і меренгою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо вам сподобається цей пиріг, можу запропонувати не складний рецепт пирога зі сливами та італійської меренгою.

Покроковий рецепт

Приготувати пісочне тісто.
75 г розм’якшеного вершкового масла змішати з 2 столовими ложками цукру. Додати дрібку солі і 1 курячий жовток (білок залишити для меренги). Все гарненько перемішати виделкою. Додати половину просіяного борошна. Продовжувати перемішувати виделкою. Додати борошно. Борошна додати стільки, щоб можна було замісити круте тісто. Тісто замішувати руками.

Потім тісто розподілити по дну форми і поставити в духовку випікатися на 10 хвилин при температурі 180 градусів. Пісочне тісто ставиться в холодну духовку. Готовий корж поки відкласти в сторону.

Червону смородину очистити від листя і гілочок, промити. У глибокій тарілці смородину розім’яти ступкою. Потім ягоди протерти через сито, щоб відокремити сік смородини і кісточки з оболонкою (макуха нам не знадобитися, з нього можна приготувати чудовий компот). Сік смородини поки відкласти в сторону.

Приготувати сирну начинку.
350 г сиру розім’яти виделкою в великій тарілці. Додати 100 г сметани, 2 яйця, 1 жовток (білок піде на меренгу). Додати ванільний цукор або ароматизатор і 100 г цукру. Все перемішати. Якщо ви не любите, коли в випічці трапляються крупинки сиру, подрібнити все в блендері.

Якщо суміш вийшла рідка обов’язково додайте 1 столову ложку крохмалю. Влийте сік червоної смородини, перемішайте. Спробуйте. Кислувато? Додайте ще цукру за смаком, так як червона смородина завжди кислить.

Тепер отриману красиву рожеву сирну суміш вилийте у форму з пісочним коржем. Пиріг можна ставити в духовку. Випікайте пиріг зі смородиною в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. У готового пирога середина може злегка злегка тремтіти, нехай вас це не бентежить, після остигання вона стане пружною.

Пиріг майже готовий. Залишилося приготувати меренгу. Білки кімнатної температури збити на великій швидкості з цукром до піків. Покрити верх пирога отриманої меренгою. Поставити сирний пиріг з меренгою в духовку на 5 -7 хвилин для підрум’янюючи поверхні. (Я ставила на гриль на 2 хвилини).
Примітка: якщо ви не побоюєтеся використовувати сирі білки, можна зробити італійську меренгу. Зварити цукровий сироп. Потім киплячий сироп тонкою цівкою ввести в збиті білки, продовжуючи збивати. Готової меренгою покрити пиріг, потім подрумять в духовці.

Готовий пиріг з сирною начинкою подавати на стіл. Приємного чаювання!