Сирна запіканка з чорницею

Сирна запіканка з чорницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сподобається дорослим і дітям. Підійде як на сніданок, так і на будь-який прийом їжі.

Інгредієнти

Сир знежирений – 360 р.
Манна крупа – 3 ст. л.
Сметана 20% – 2 ст. л.
Ванілін – 0,5 ч. л.
Яйце куряче – 2 шт.
Цукор-пісок – 50 р.
Чорниця – 150 р.
Вершкове масло – 10 р.

Як приготувати Сирна запіканка з чорницею

Приготуємо дуже смачну запіканку з чорницею. На заміну можуть бути будь-які ягоди, сезонні або заморожені. Вона виходить не дуже калорійна, легка в приготуванні.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі інгредієнти. У нас це: свіжа чорниця, манна крупа, сир знежирений, сметана 20% (може бути і меншою жирності), ванілін, цукор, яйця курячі.

Займемося спочатку курячими яйцями. Відділити жовтки від білків. Білки поки що прибираємо в сторону. Жовтки кладемо в миску побільше, щоб там помістилися інші інгредієнти.

У жовтки додаємо цукор і ванілін.

Дістаємо блендер і збиваємо жовтки з цукром і ваніліном до білого кольору.

Додаємо в нашу масу сир.

Так само збиваємо блендером.

Додаємо манну крупу. Якщо будете брати більше сиру, десь 1,5 столові ложки на пачку сиру вагою 180-200 гр.

Додаємо ягоди.

Гарненько перемішуємо ложкою нашу масу з манною крупою і ягодами.

Збиваємо наші білки до густої піни.

Збиваємо білки і сирну масу.

Змащуємо форму вершковим маслом.

Перекладаємо нашу суміш у форму. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Ставимо в духовку на 30 хвилин. Дивимося, щоб не пригоріло.

Вуаля! Наша запіканка готова. Залишаємо до охолодження і можна подавати до столу. Приємного апетиту!