Гарбуз дуже хороша як в солодкому, так і в солоному вигляді. У цьому рецепті вона дуже урізноманітнила смак, надала пікантність і залишила приємне післясмак. Готувати дуже легко.
Інгредієнти
Сир – 600 гр Краще використовувати з великим відсотком жирності | |
Яйця – 4 шт Заздалегідь дістати з холодильника, краще кімнатної температури | |
Цукор – 150 гр 1 стакан | |
Цедра лимона – 1шт У мене було пів лимона і трохи апельсинової цедри | |
Родзинки – 1/2 склянки Заливаємо окропом на 20 хвилин | |
Масло вершкове – 100 гр Заздалегідь дістати з холодильника | |
Гарбуз – 500 гр | |
Сіль – Щіпка | |
Манка – 2 ст. ложки Можна одну ложку, а не дві. |
У кожної господині знайдеться свій фірмовий рецепт сирної запіканки. Я постійно експериментую в цій області, додаю який-небудь інгредієнт і вуаля – нове блюдо). Сьогодні я додала гарбуз, в моїй родині всі люблять цей продукт, який є джерелом вітамінів, до того ж помаранчевий колір додає якогось тепла і затишку у домашню атмосферу.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти
Заливаємо окропом ізюм на 20 хвилин. Поки родзинки розпарюється, викладаємо 600 гр сиру в ємність, трьом цедру лимона і додаємо до сиру (я додала цедру лимона і апельсина), додаємо 2 ст. ложки манки і перемішуємо.
Тим часом чистимо і нарізаємо кубиками гарбуз, викладаємо на сковорідку і тушкуємо на вершковому маслі(20-30 гр) 5-10 хвилин,поки гарбуз не стане м’якою. Коли гарбуз буде готова, перетворити її в пюре за допомогою блендера.
Пюре з гарбуза додаємо до сиру, перемішуємо блендером, додаємо, распарившийся родзинки і перемішуємо.
Додаємо 60-70 гр розм’якшеного вершкового масла і перемішуємо
Розбиваємо яйця і відокремлюємо в окрему ємність жовток і білок. Жовтки збиваємо з цукром (150 гр), білок окремо збиваємо з дрібкою солі 3-5 хвилин в густу піну (стежимо.щоб білок не потрапила вода або жовток,інакше білок погано зіб’ється)
По черзі додаємо збитий жовток – перемішуємо, а слідом і збитий окремо білок. Акуратно перемішуємо, ставимо в зручну для нас форму і ставимо випікати в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. Випікаємо 50 хвилин. Всім приємного чаювання.