Сирна запіканка з манкою і родзинками

Сирна запіканка з манкою і родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Крок 1. Залити родзинки окропом і залишити остигати.

Починаємо готувати тісто: перетираємо сир через дрібне сито або перебиваємо блендером. Чим дрібніше і повітряніше буде подрібнений сир, тим ніжніше буде кінцевий результат.

Постійно перемішуючи, по черзі додати сметану, яйце, цукор, ванільний цукор, манку і розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. При бажанні можна все збивати міксером. Тісто має вийти досить густе і в’язке.

Додаємо промитий і висушений ізюм і ретельно розмішуємо, що б він рівномірно розподілився по тесту.

У змащену малому і присипану манною крупою форму пересипаємо тісто для запіканки і розрівнюємо його по ній рівним шаром. Ставимо форму з майбутньою запіканкою в духовку, розігріту до 200° С на 40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Так само можна прикрасити ягодами, фруктами, шоколадом або варенням.

Дуже ніжна і смачна повітряна сирна запіканка з родзинками готова. Порадуйте себе і свою сім’ю хоч раз цим простим і корисним десертом і вам обов’язково захочеться приготувати його ще раз.