Сирна запіканка з скоринкою

Сирна запіканка з скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У цьому рецепті не використовується борошно. Запіканка виходить ніжна, соковита, трохи як суфле, і висока. Можна додати будь-які ягоди на ваш смак. Ідеально підійде на сніданок або як десерт.

Інгредієнти

яйця – 4 шт
вершки 33%-ті – 150 мл
розпушувач – 1 ч. ложка
цукор – 150 грам
манна крупа – 3 ст. ложки
сіль – щіпка
сир – 800 грам
ягоди – 100-200 грам

Як приготувати Сирна запіканка з скоринкою

Сир краще взяти домашній, жирний, не кислий. Духовку включити до 180 градусів.

Покроковий рецепт

Яйця розділити на жовтки і білки.Білки прибрати в холодильник. В окремій мисці жовтки збиваємо з цукром дочиста.

Додаємо вершки, сир, манку і розпушувач. Всі добре збити за допомогою блендера.

Білки перебити з дрібкою солі до появи м’яких піків.


Акуратно, в кілька прийомів, з’єднати збиті білки і сирну суміш. Додаємо ягоди.

Форму для запікання трохи змастити маслом і повільно викласти тісто. Можна дно і стінки форми злегка присипати манною крупою або панірувальними сухарями. Так готова запіканка не прилипне до форми. Потім не сильно постукати формою по столу, щоб ягоди піднялися нагору.
Поставити в розігріту духовку і випікати близько години.
Трохи остудити і зверху присипати цукровою пудрою.