У цьому рецепті не використовується борошно. Запіканка виходить ніжна, соковита, трохи як суфле, і висока. Можна додати будь-які ягоди на ваш смак. Ідеально підійде на сніданок або як десерт.
Інгредієнти
яйця – 4 шт | |
вершки 33%-ті – 150 мл | |
розпушувач – 1 ч. ложка | |
цукор – 150 грам | |
манна крупа – 3 ст. ложки | |
сіль – щіпка | |
сир – 800 грам | |
ягоди – 100-200 грам |
Сир краще взяти домашній, жирний, не кислий. Духовку включити до 180 градусів.
Покроковий рецепт
Яйця розділити на жовтки і білки.Білки прибрати в холодильник. В окремій мисці жовтки збиваємо з цукром дочиста.
Додаємо вершки, сир, манку і розпушувач. Всі добре збити за допомогою блендера.
Білки перебити з дрібкою солі до появи м’яких піків.
Акуратно, в кілька прийомів, з’єднати збиті білки і сирну суміш. Додаємо ягоди.
Форму для запікання трохи змастити маслом і повільно викласти тісто. Можна дно і стінки форми злегка присипати манною крупою або панірувальними сухарями. Так готова запіканка не прилипне до форми. Потім не сильно постукати формою по столу, щоб ягоди піднялися нагору.
Поставити в розігріту духовку і випікати близько години.
Трохи остудити і зверху присипати цукровою пудрою.