Сирна запіканка з скоринкою

Сирна запіканка з скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сир краще взяти домашній, жирний, не кислий. Духовку включити до 180 градусів.

Покроковий рецепт

Яйця розділити на жовтки і білки.Білки прибрати в холодильник. В окремій мисці жовтки збиваємо з цукром дочиста.

Додаємо вершки, сир, манку і розпушувач. Всі добре збити за допомогою блендера.

Білки перебити з дрібкою солі до появи м’яких піків.


Акуратно, в кілька прийомів, з’єднати збиті білки і сирну суміш. Додаємо ягоди.

Форму для запікання трохи змастити маслом і повільно викласти тісто. Можна дно і стінки форми злегка присипати манною крупою або панірувальними сухарями. Так готова запіканка не прилипне до форми. Потім не сильно постукати формою по столу, щоб ягоди піднялися нагору.
Поставити в розігріту духовку і випікати близько години.
Трохи остудити і зверху присипати цукровою пудрою.