Сир краще взяти домашній, жирний, не кислий. Духовку включити до 180 градусів.
Покроковий рецепт
Яйця розділити на жовтки і білки.Білки прибрати в холодильник. В окремій мисці жовтки збиваємо з цукром дочиста.
Додаємо вершки, сир, манку і розпушувач. Всі добре збити за допомогою блендера.
Білки перебити з дрібкою солі до появи м’яких піків.
Акуратно, в кілька прийомів, з’єднати збиті білки і сирну суміш. Додаємо ягоди.
Форму для запікання трохи змастити маслом і повільно викласти тісто. Можна дно і стінки форми злегка присипати манною крупою або панірувальними сухарями. Так готова запіканка не прилипне до форми. Потім не сильно постукати формою по столу, щоб ягоди піднялися нагору.
Поставити в розігріту духовку і випікати близько години.
Трохи остудити і зверху присипати цукровою пудрою.