Сирне листкове тісто-теорія

Сирне листкове тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей тісто дуже схоже на несолодке рубане листкове тісто. Тісто так само рубається ножами, в комбайні або спеціальним пристосуванням – рубилкой для тіста. Єдине, на відміну від рубленого тесту, в цьому тесті додається сир, з-за чого змінюються пропорції. Інгредієнти досить таки прості: борошно-масло-сир. Пропорції легко запам’ятати – 1:1:1. Всі інгредієнти зв’язуються невеликим яйцем. Для еластичності тіста додається дрібка солі. Виходить ніжне тісто, яке можна використовувати для випічки пирогів або пиріжків.

Знову ж, якщо ви використовуєте тісто для пирога з рідкою начинкою, корж треба заздалегідь пропекти.
Тісто розподілити по формі. На тісто викласти вантаж, щоб при випічці воно не роздулося, і не сповзли краю. Випікати вже розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Потім зняти вантаж і випікати ще 5-10 хвилин, до підсихання денця. Далі заповнюєте підготовлений корж начинкою і випікаєте стільки часу, скільки вказано в рецепті. Зазвичай становить від 20 до 30 хвилин, але температура в духовці повинна бути нижче, 160-180 градусів.
Якщо використовуєте «суху» начинку, заздалегідь тісто випікати не треба.

Поради:

Сир краще використовувати сухий. Якщо попався вологий, поставте під вантаж і дайте стекти зайвої рідини.
Вершкове масло і сир при замісі тесту повинні бути холодними.
Для «зв’язування» тесту потрібно використовувати маленьке яйце чи можна замінити його крижаною водою.
Якщо у вас все ж виявився сирої сир або занадто багато яйця, і замішується тісто погано, додайте трохи борошна.
Не намагайтеся досягти однорідної консистенції тесту при замісі. Воно повинно бути структурним.

Покроковий рецепт