Сирне листкове тісто-теорія

Сирне листкове тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Холодне вершкове масло нарізати кубиками. Додати до борошна і сиру.

Все порубати двома ножами. (Якщо ви рубаєте ножами, зручніше це робити на рівній поверхні, на дошці). Повинна вийти велика крихта.

Додайте невелике яйце (або можна його замінити 3-4 ложками крижаної води, додаючи її не відразу, а по 1 ложці).

Замісити швидко тісто (швидко, щоб масло в тесті не тануло). Сир у мене був сухий, саморобний, а ось яйце виявилося велике, і для формування кулі я додала ще 2 столові ложки борошна. Тісто має бути структурним, а не однорідним. Тому не намагайтеся його довго місити. В іншому випадку, ви його перемесите, і воно при випічці вийде твердим і втратить свою шаруватість.

Загорнути тісто у харчову плівку або пакет, прибрати в холодильник. Сирне тісто краще тримати в холодильнику не менше 2-х годин. Потім приступити до випікання.

Що можна спекти з сирного тіста?
Пиріг з черешнею під білим шоколадом – смачний відкритий пиріг з вершками, білим шоколадом і черешнею.

Фінська пиріг з чорницею – ніжна начинка зі сметани з ягодами.

Якщо у вас завалялася гарбуз :-)…
Тарт з гарбузом і карамеллю.