Ці маленькі кульки з сиру просто зробити. Вони «весело» виглядають на столі, особливо на новий рік. У мене вони чомусь асоціюються з новорічними іграшками…
Покроковий рецепт
1. Змішайте козячий сир, вершковий сир, порізаний зелений цибулю, лимонний сік і лимонну цедру в середній мисці до тих пір, поки вся маса не перетвориться в однорідну.
2. Використовуючи, бажано, невеликий ложку для морозива (я користуюся 2-ма чайними ложками), сформуйте кульки.
3. Викладіть кульки на пергаментний папір, выстеленную на дошці. Поставте кульки охолоджуватися як мінімум 30 хвилин в холодильник.
4. Дрібно порубаєте горіхи і журавлину (кожен продукт окремо). Це найпростіше зробити в кухонному комбайні або за допомогою блендера.
5. Викладіть кожен продукт в миску. (Я віддаю перевагу глибоку миску, щоб “новорічні” кульки можна було поваляти і покрутити). Журавлина може бути трохи липким, тому я завжди кілька хвилин тримаю її перед використанням в морозильнику.
6. Обваляйте сирні кульки в горішках або журавлині. Сирні кульки можна зробити заздалегідь, а на наступний день їх обвалювати.
7. Подаються сирні кульки в холодному вигляді. А перед подачею застроміть в кожну кульку з солоною соломинку.