Чудові золотисті кульки з хрусткою скоринкою і повітряної, трохи вологою серединкою, просто смакота!
Інгредієнти
Вода – 200 мл | |
Вершкове масло – 100 г | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Борошно – 120 г | |
Яйця курячі – 3 великих або 4 середніх | |
Сир твердий – 120 г |
Профітролі – це маленькі круглі булочки із заварного тіста родом з Франції. Зазвичай вони наповнені якоюсь начинкою, причому не тільки солодке, але іноді і м’ясний. Я ж пропоную зробити незвичайні профітролі без начинки з сирного тіста.
Покроковий рецепт
Воду і вершкове масло з’єднати в каструльці, додати сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Борошно просіяти. Зняти каструльку з вогню і всипати борошно, швидко розмішати. Потім повернути каструльку на вогонь і при помішуванні довести тісто до однорідного стану грудки (це займає приблизно півхвилини).
Знімаємо каструлю з вогню і даємо трохи охолонути тісто, потім по одному вводимо яйця, кожен раз ретельно розмішуючи до повністю однорідного стану. Тісто повинне вийти гладке, блискуче і негусто.
Сир натираємо на тертці. В оригінальному рецепті це дрібна терка, але я натерла на тертці, вийшло не гірше. Вводимо сир в тісто.
Духовку розігріваємо до 180°С. На деко чайною ложкою викладаємо грудочки тіста на деякій відстані один від одного, тому що булочки збільшаться в розмірі приблизно вдвічі. У мене вийшло 24 штучки.
Випікаємо наші профитрольки 25 хвилин, бажано не відкриваючи духовку, до золотистого кольору. Охолодити до теплого стану і їмо. Приємного апетиту!