Воду і вершкове масло з’єднати в каструльці, додати сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Борошно просіяти. Зняти каструльку з вогню і всипати борошно, швидко розмішати. Потім повернути каструльку на вогонь і при помішуванні довести тісто до однорідного стану грудки (це займає приблизно півхвилини).
Знімаємо каструлю з вогню і даємо трохи охолонути тісто, потім по одному вводимо яйця, кожен раз ретельно розмішуючи до повністю однорідного стану. Тісто повинне вийти гладке, блискуче і негусто.
Сир натираємо на тертці. В оригінальному рецепті це дрібна терка, але я натерла на тертці, вийшло не гірше. Вводимо сир в тісто.
Духовку розігріваємо до 180°С. На деко чайною ложкою викладаємо грудочки тіста на деякій відстані один від одного, тому що булочки збільшаться в розмірі приблизно вдвічі. У мене вийшло 24 штучки.
Випікаємо наші профитрольки 25 хвилин, бажано не відкриваючи духовку, до золотистого кольору. Охолодити до теплого стану і їмо. Приємного апетиту!