Ніжний сирок і мінімум борошна. Навіть самі примхливі дегустатори попросять добавки.
Інгредієнти
сир – 500 гр (краще домашній) | |
яйце – 1 шт | |
цукор – 3-4 ст. ложки за бажанням можна замінити медом або сухофруктами | |
борошно – 5-6 ст. ложок все залежить від густоти сиру | |
борошно – жменя для обвалювання | |
масло – для смаження |
Якщо хочеться чим-небудь порадувати себе на сніданок або полуденок, але немає часу возитися, то це той самий варіант: смачно і швидко.
Покроковий рецепт
Викласти в ємність сир. Надіслати до сиру яйце і додати цукор. Якщо хтось не любить солодке, можна замінити на пару ложок меду або родзинки з чорносливом та курагою. Все добре змішати.
В однорідну сирну масу всипати борошно.
Вимішувати сирно-борошняну масу (при необхідності підсипаючи борошна) поки не вийде густа консистенція, легко тримає форму.
Скачати колобка із столової ложки маси. Обваляти його в борошні.
Сплюснуть колобка в коржик, шляхом натискання на нього долоні. Товщина коржа повинна вийти близько сантиметра.
На розігріту сковороду з маслом викладаємо сирнички. Ставимо на маленький вогонь.
Обсмажуємо з двох боків до золотистого рум’янцю. Приблизно по хвилинці (все залежить від індивідуальних особливостей плити і використовуваної сковороди).
Якщо замінити сковороду на духова шафа, можна мінімізувати використання масла.
Наливаємо ароматний чай. Додаємо за бажанням свої улюблені сиропи-варення-згущене молоко і насолоджуємося.
Приємного апетиту.