Несолодкі сирні вафлі, приготовані на молоці прекрасні для бутербродів в якості основи
Інгредієнти
Борошно – 350 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Сир твердий – 100 гр. | |
Молоко – 250 мл | |
Сода – 1 ч. л. | |
Оцет для гасіння соди |
Зазвичай вафлі у всіх асоціюються з десертом, але ж вафлі можна приготувати і солоні. Такі вафлі можна використовувати замість хліба на бутерброди або просто з’їсти, запиваючи з гарячим чаєм
Покроковий рецепт
1. У каструлю розбити яйця. Посолити. Влити молоко. Розбовтати.
2. Всипати борошно, на неї погасити соду оцтом. Борошно не сипте всю відразу – борошно буває різна тому, може знадобиться трохи більше або менше. Тісто має вийти досить густим.
3. Сир натерти на крупній тертці. Додати в тісто…
4. Гарненько розмішати.
5. Змастити вафельницю рослинним маслом і випекти вафлі. Багато тесту не кладіть, щоб тісто при закритті кришки “не вилазило”.
6. Готуємо вафлі до рум’яності, знімаємо і даємо трохи охолонути.
7. Такі вафлі гарні і гарячими, і холодними. Вони чудово поєднуються з вершковим маслом, різними намазки і овочами.