Сирний пиріг з чорноплідної горобини і меренгою

Сирний пиріг з чорноплідної горобини і меренгою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Меренга-збиті до стійкої піни білки.
Вона додасть страві неповторний смак і зовнішній вигляд.

Покроковий рецепт

Просіяне борошно змішати з холодним вершковим маслом і перетерти в дрібну крихту. Додати яйце,замісити гладке тісто.

Перемістити тісто у форму і розподілити рівномірному по дну,сформувавши бортики.Проколоти вилкою в декількох місцях і прибрати в холодне місце (я прибирала на балкон взимку) на півгодини.

Для начинки збиваємо сир і жовтки,додаємо фруктозу (або цукор), манку і знову збиваємо.

Подрібнити в блендері чорноплідну горобину,додати до сиру і знову збити блендером.

Дістати тісто,розподілити начинку рівним шаром і прибрати в духовку,розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

У білки додати сіль і збити до піків (стійких), додати фруктозу (цукор), продовжуючи збивати до гладкості.

Пиріг вийняти з духовки,розподілити білки.зробивши візерунки кінцем ложки (іншого столового приладу). Пиріг знову прибрати в духовку на 20 хвилин (при тих же 180 градусах до золотистого кольору меренги(нашого білка). Вийняти,остудись в прохолодному місці (у мене це був балкон) кілька годин і подавати до столу.
Приємного апетиту!