Замісимо тісто для нашого сирного пирога. У миску розбиваємо тільки 2 курячих яйця. Трохи збиваємо їх. В утворену яєчну масу додаємо цукровий пісок і соду. Масло для тіста розтоплюємо, даємо трохи охолонути, потім переливаємо в яєчну масу. Трохи перемішуємо інгредієнти. Підсипаємо борошно, вводимо сир. Починаємо замішувати сирне тісто. В процесі ще підсипаємо борошна, щоб тісто на виході вийшло м’яким і не липло до долонь.
Сирне тісто ділимо на пару шматочків (один шматок – побільше). Включаємо духовку, температуру виставляємо на 180 градусів. Форму змащуємо шматочком масла. Більшу частину розгортаємо в круглий пласт, викладаємо його у форму, піднімаючи бортики.
Рівним шаром викладаємо варення або джем.
Варення присипаємо трохи картопляним крохмалем.
Розкачуємо частину сирного тіста. Оформляємо пиріг, защепляя краю.
Залишився яйце збиваємо. Змащуємо взболтанным яйцем поверхню пирога.
У духовці пиріг запікаємо хвилин 25-30.
Коли сирний пиріг з варенням охолоне, витягуємо його з форми і подаємо до столу з улюбленими напоями. Приємного всім перекусу!