Взимку я використовую заморожені помідори. А так як я сирна душа -він так само у мене завжди в запасі .
Інгредієнти
помідор – 2 | |
сир твердий – 20 г | |
сир моцарелла або адигейський – 20 г | |
сир плавлений – 50 г | |
сіль, спеції – 3 г | |
перець гострий – 1/2 шт. | |
коржик, тортилья або щось подібне – 2 шт. | |
зелень – при подачі |
Це блюдо – чудова гаряча юшка-закуска. Для мене вона в одній категорії з жульєном, ну або ж з густим супом. Готується в мікрохвильовій печі за лічені хвилини. Обожнюю її їсти на сніданок.
Покроковий рецепт
Сири, помідори порізати кубиками (трохи відкласти для подачі). Так само, трохи сиру потерти на тертці (це теж для подачі).
В порціонну бульонницу викласти 3 види порізаного сиру, потім помідори, сіль (не переборщіть, сири можуть бути і так солоні), знову сир, помідори, сир.
Запекти все в мікрохвильовці 5-6 хвилин до утворення томатно – сирної кашки і розплавлення сирів.
Дістати наш густий сирний суп. Корж порізати шматочками і частково “потопити” в супі. Зверху прикрасити гострим перцем і тертим сиром, січеною зеленню і шматочками свіжих помідорів. Приємного апетиту!