Торт-творожник з ягодами без випічки – знахідка, у кого багато ягід на дачі, але немає духовки!
Інгредієнти
Печиво (наприклад, Ювілейне) – 200 г | |
Ягоди – близько 1 кг | |
Сир – 0,5 кг | |
Сметана 20% жирності – 350 мл | |
Цукор – 350 г | |
Ванільний цукор – 10 г | |
Желатин – 30 г | |
Вода – 100 г |
Саме прекрасне у будь-якому торті з ягідною начинкою – солодкий смак, чудовий аромат, млість, одержувана від поїдання ягід. А їх ми чекаємо ще сильніше, ніж догляд холодів, снігу та хуртовини. Одне погано, будь торт довго випікається, а хочеться чогось швидкого на швидку руку і разом з тим, щоб можна було використовувати будь-які сезонні ягоди. Нижче представлений рецепт торта без випічки разючий свій простотою і смаковими якостями.
Покроковий рецепт
Для приготування крему нам потрібно желатин і вода. В чаші замочуємо желатин, прибираємо до набухання. Воно відбувається через 15 хвилин, якщо ви купуєте желатинові пластини, то на упаковці зазвичай пишеться час набухання для них. Так як потім желатинову основу ми будемо підігрівати, краще використовувати чашу з кераміки, щоб вона не обпікала руки.
Сирний крем складається з сиру, сметани, цукру, ванільного цукру. Якщо під рукою немає, підійде проста ваніль, але в цукор потрібно буде додати ще трохи звичайного цукру. Все потрібно перемішати до однорідного, кремоподібного стану. Найкраще пробити суміш блендером, але не всю відразу, а трохи. Тоді крем вийде більш м’яким, приємним на смак.
Ягоди добре промиваємо під проточною водою, прибираємо хвостики, ріжемо слайсами. Відмінно для цього рецепта підійде полуниця, але можна використовувати будь-які ягоди, або навіть фрукти на ваш смак. Малина, нарізана на дві половинки, гуртки банана, все, що вам здається доречним. Вже набряклий желатин поставимо на водяну баню, і будемо прогрівати, перемішуючи до повного його розчинення. З’єднуємо всі разом, желатин і сирний крем.
Форму для випічки по краях зовнішньої сторони промакивать водою, накривають верх харчовою плівкою так, щоб вона щільно прилягала до країв. Перевернувши форму, ми отримаємо ємність з дном з плівки, де і буде зібраний торт. Наливаємо крем у форму невеликою товщиною, прокладаємо печивом, порожнечі заповнюємо ламаними частинами. Потім крем, шар ягід, всі повторюємо, знову розраховуючи продукти, так щоб верхній шар був кремовий.
Давши торту трохи постояти при кімнатній температурі, прибираємо його в холодильник години на 4-5. Акуратно діставши торт з форми, прикрашаємо верхівку цілими ягодами, шоколадним малюнком. Або просто присипавши тертим шоколадом як верх, так і боки торта.