Ситний і корисний сніданок для всієї родини.
Інгредієнти
Сир – 400 г | |
Яйця – 1-2 шт (2, якщо без сметани) | |
Цукор – 3-4 ст. л. | |
Манна крупа – 3 ст. л. без гірки | |
Борошно – 2 ст. л. без гірки | |
Сметана – 2 ст. л. (необов’язково, якщо сир мокрий) | |
Масло вершкове – 10 г змастити форму | |
начинка зі смаком – 100 г (родзинки, яблука, курага, вишня) |
Мені рідко вдається нагодувати своїх домочадців звичайним сиром, але подібні рецепти випічки з сиром і начинками допомагають з цим впорається. Такі сирники виходять нежирними, пишні і дуже подобаються дітям. Можна поекспериментувати з начинками, але дуже смачно виходять з родзинками, яблуками або вишнею. Також можна полити улюбленим варенням або джемом.
Покроковий рецепт
Висипаємо сир в миску і засипаємо цукром. Цукру можна додати більше або менше, залежно як ви любите. Врахуйте, якщо додати родзинки, то сирники стануть солодше. Додаємо яйця, перемішуємо все виделкою. Роблю трохи з грудочками, щоб відчувати шматочки сиру в сирники.
Додаємо манку і борошно. Не потрібно робити тісто дуже густим, інакше сирники виходять твердими і в них зовсім не відчувається сиру. Перемішуємо. Тут же можна додати родзинки (я робила без начинки).
Беремо форму (або форми), змащуємо борти маслом. Я використовую силіконову форму, в якій зазвичай випічка підгорає і не виймається з форм. Щоб не підгоріло і сирники вийшли хрусткі – присипаємо дно форми манкою. Заливаємо суміш. Наверх можна викласти заморожену вишню або посипати порізаними яблуками. Ставимо в розігріту духовку (невеликий вогонь, щоб дно не пригоріло). Випікаємо 20-30 хвилин до готовності.
Виймаємо з духовки вже готові сирники, потрібно дати їм охолонути (так вони напевно не розваляться). При подачі можна полити варенням, згущеним молоком або сметаною, хто як любить. Приємного апетиту!