Приготуємо всі інгредієнти
Сир беремо будь-якої жирності, тут 9%, змішуємо з яйцем, добре розминаємо виделкою, додаємо цукор за смаком, в рецепті пара столових ложок, щіпку солі
все ретельно перемішуємо
Якщо хороша антипригарна сковорода, то можна готувати без масла. А якщо хочеться, щоб сирники були посочнее і з красивою рум’яною скоринкою, то розігріваємо трохи олії на сковороді.
Формуємо руками кульки з зробленого тіста і акуратно кладемо на сковороду.
Підсмажуємо 5 хвилин з одного боку і 3-5 хвилин з іншого , на середньому вогні.
Готові сирники
Дістаємо, кладемо на тарілку. Можна промакнуть паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру. Подаємо зі сметаною, джемом, варенням або медом, на свій смак!
Якщо в рецепті взяти цільнозернове борошно, кукурудзяну, вівсяну і замість цукру використовувати цукрозамінники, то вийдуть сирники, підходять для тих, хто дотримується принципів правильного харчування.
Приємного апетиту!