Пропонуємо вам приготувати на сковороді апетитні сирники, основа яких – сир. В рецепті сир є основним інгредієнтом, він доповнений родзинками. Таке блюдо з сиру можна включити в меню ранкового перекусу, так і для вечірньої трапези воно буде цілком доречним. До речі, подавати сирники з сиру з родзинками можна і в якості десерту.
Інгредієнти
Сир – 200 гр | |
Борошно – 4 столові ложки | |
Яйця – 1 штука | |
Родзинки – 1 жменя | |
Цукор – 2 столові ложки | |
Сіль – 1 щіпка | |
Рослинна олія – 50 мл |
Для смаження смачних сирників вам буде потрібно не так багато часу і продуктів. Сир можна взяти будь (особливих вказівок на рахунок цього продукту в даному рецепті немає). Але варто звернути увагу на структуру сиру. Якщо ви використовуєте для сирників зернистий сир, то його рекомендується протерти через сито, щоб він став «ніжніше». Для поліпшення смакових якостей сир з’єднаний з родзинками. Даний інгредієнт – базовий, його можна замінити подрібненої курагою або чорносливом. Перед реалізацією рецепта приділіть увагу родзинок. Його обов’язково потрібно добре промити, а найкраще – замочити на 5-7 хвилин в окропі. Потім викласти родзинки на рушник і просушити. Отже, якщо всі потрібні інгредієнти підготовлені і отмерены згідно вказаних пропорцій, то можна приступати до готування.
Покроковий рецепт
Заявлену норму сиру перекладаємо в підходящу миску. Сир розминаємо виделкою, щоб розчавити великі грудочки.
Далі додаємо до сиру звичайну пшеничне борошно. Щоб майбутні сирники з родзинками не розвалилися на сковороді, розбиваємо до інгредієнтів одне куряче яйце.
Підсипаємо до сиру цукровий пісок і сіль. Що стосується солодкого інгредієнта, то його кількість можна варіювати: взяти більше або менше зазначеної норми. Залежить від смаку родзинок і ваших смакових уподобань.
Залишилося ввести в сир родзинки. Рекомендується промитий обсушенный родзинки (до речі, він має бути без кісточок) трохи обваляти в борошні. Ця кулінарна процедура дозволить при перемішуванні інгредієнтів розподілитися родзинок в сирі рівномірно.
Всі необхідні продуктові компоненти зібрані в мисці, перемішуємо їх. Якщо тісто з сиру вийшло рідким, то слід ще додати борошна. Тісто має бути таким, щоб з нього можна було зліпити сирники.
Ліпимо сирники, трохи змочити чисті долоні водою. У сковороду вливаємо олію і гарненько його нагріваємо. Сформовані сирники трохи обвалюємо в борошні й перекладаємо для обжарювання на сковороду. Смажимо сирники з сиру з родзинками до приємної золотистої скоринки.
Сирники з родзинками готові! Пригощайтесь на здоров’я!