Малокалорийное сирне морозиво зі стиглими бананами рекомендується готувати з м’якого і знежиреного сиру, який повинен бути дуже свіжим.
Інгредієнти:
– вершки (160 мл);
– кислота лимонна (одна щіпка);
– великі зрілі банани (дві штуки);
– знежирений сир (380 г);
– ванільний порошок (половина пакетика);
– тростинний цукор-пісок (68 м);
– охолоджені яєчні білки сирі (дві штуки).
Насипати цукровий пісок в миску, додати лимонну кислоту і порошковий ванілін, перемішати, після в невелику каструлю відправити охолоджені білки, збити міксером, додати цукор з іншими сипучими компонентами. Поставити посуд зі збитими білками на водяну баню, продовжити процес збивання білкової суміші ще кілька хвилин. Збивати білки до того моменту, поки вони не перетворяться в однорідну, пружну і гладку масу, потім прибрати їх з водяної бані, продовжити процес збивання ще дві хвилини.
Нарізати шматками очищені банани, додати сир, влити вершки збити ці інгредієнти до однорідності блендером, перекласти сирно-бананову масу в контейнер, додати білкову суміш, перемішати.
Закрити контейнер кришкою з сирно-банановим морозивом, і дати йому постояти в морозильній камері дві години.
По закінченні вищевказаного часу перекласти приготоване сирно-бананове морозиво в порційні широкі стаканчики, прикрасити свіжими ягодами, потім подавати до столу.