розсипчасті і ніжні рогалики для дітей і дорослих
Інгредієнти
Сир – 1 упаковка (200 г) | |
Борошно – 2 ст. з гіркою | |
Вершкове масло (маргарин) – ½ пачки | |
Кефір – 5-7 ст. л. | |
Яблуко – 1 – 2 шт. в залежності від кількості отриманого тесту | |
Ванілін, розпушувач – по пачці | |
Цукор – 3 ст. л. | |
кориця – для смаку |
Ніжні, розсипчасті, з чудовим сирно-яблучним смаком міні-рогалики дуже сподобаються і дітям, і дорослим. Готувати їх одне задоволення: тісто виходить м’яким, податливим, не липне до рук і поверхні столу. З випічкою впорається навіть недосвідчена господиня.
Покроковий рецепт
1. Збираємо необхідні інгредієнти: масло повинне бути трохи зігрітою, яблуко моєму.
2. Ретельно розтираємо виделкою в мисці сирну масу з маслом.
3. Міксером доводимо масу до однорідності, вливаємо кефір, додаємо ванілін.
4. Засипаємо цукор, продовжуючи збивати. Повинна вийти кремоподібна текстура
5. Акуратно всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. При відсутності розпушувача можна скористатися лимонною кислотою або харчовою содою з оцтом.
6. Вимішуємо тісто, ставимо в холод на півгодини.
7. Тісто ще раз вимішуємо. Розгортаємо в коло, розрізаємо, як показано на фото.
8. На кожен сектор викладаємо яблучну часточку, присипаємо невеликою кількістю цукру, кориці. Скачуємо рогалики.
9. Викладаємо готові міні-рогалики на пергамент і в духовку. Запікаємо 15 – 20 хвилин при 210 градусах. Перед сервіровкою засипаємо цукровою пудрою.