З сочевиці і гороху можна приготувати дуже смачні, ситні і пишні котлети, які ідеально підійдуть для повсякденного меню.
Інгредієнти
горох нут – половина склянки | |
сочевиця червона – половина склянки | |
салатний цибулю подрібнений – 1,5 столові ложки | |
морква – 1 середня | |
чилі-порошку – за бажанням | |
свіжий перець чилі – 1 шт., за бажанням | |
діжонської гірчиці – 1 столова ложка | |
куркума мелена – на смак | |
насіння льону – 1 столова ложка | |
сире куряче яйце велике – одна штука | |
морська сіль тонкомолота – за смаком | |
борошна – 1/4 склянки або більше |
Хто б міг подумати, що в духовці можна приготувати дієтичні котлети з сочевиці нуту та гороху. Пробуємо! Рецепт нижче.
Покроковий рецепт
Горох нут і сочевицю гарненько промити і з вечора замочити в відфільтрованої прохолодній воді.
На наступний день промити ще раз горох і сочевицю, пересипати ці компоненти в каструлю і варити до готовності. Варіть до повної готовності і до випаровування рідини. Якщо рідина не випарувалася, злийте. Повинна вийде варена бобова суміш (без води).
Додати дрібненько нарізану цибулю, а також мелену куркуму, насіння льону і збите яйце, перемішати все гарненько.
Невелику моркву почистити, натерти на дрібній тертці, додати до фаршу». За бажанням можна додати порошку чилі та/або дрібно порізаного перцю чилі. Заправити за смаком сіллю і перцем. Все перемішати. При необхідності, якщо фарш рідке, додати борошна.
З приготованого сочевичного фаршу сформувати кульки, приплюснути, щоб вийшли невеликі овальні котлети.
Розігріти духовку до 180 градусів. Деко вистелити пергаментним папером і викласти на нього котлетки.
Запікати сочевичні котлети в духовці 10-12 хвилин. Потім котлети переверніть і запікайте ще 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
Гарячі пишні котлети з сочевиці і гороху, нуту смачно подавати з домашньою сметаною або з кисло-солодким соусом. Така котлетка прекрасне з булочкою до чаю. Приємного апетиту!