Ситні котлети з сочевиці і гороху

Ситні котлети з сочевиці і гороху – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хто б міг подумати, що в духовці можна приготувати дієтичні котлети з сочевиці нуту та гороху. Пробуємо! Рецепт нижче.

Покроковий рецепт

Горох нут і сочевицю гарненько промити і з вечора замочити в відфільтрованої прохолодній воді.

На наступний день промити ще раз горох і сочевицю, пересипати ці компоненти в каструлю і варити до готовності. Варіть до повної готовності і до випаровування рідини. Якщо рідина не випарувалася, злийте. Повинна вийде варена бобова суміш (без води).

Додати дрібненько нарізану цибулю, а також мелену куркуму, насіння льону і збите яйце, перемішати все гарненько.

Невелику моркву почистити, натерти на дрібній тертці, додати до фаршу». За бажанням можна додати порошку чилі та/або дрібно порізаного перцю чилі. Заправити за смаком сіллю і перцем. Все перемішати. При необхідності, якщо фарш рідке, додати борошна.

З приготованого сочевичного фаршу сформувати кульки, приплюснути, щоб вийшли невеликі овальні котлети.

Розігріти духовку до 180 градусів. Деко вистелити пергаментним папером і викласти на нього котлетки.

Запікати сочевичні котлети в духовці 10-12 хвилин. Потім котлети переверніть і запікайте ще 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.

Гарячі пишні котлети з сочевиці і гороху, нуту смачно подавати з домашньою сметаною або з кисло-солодким соусом. Така котлетка прекрасне з булочкою до чаю. Приємного апетиту!