Виявляється, салатом з огірками можна щільно перекусити
Інгредієнти
Огірки – 4 | |
Яйця курячі – 2 | |
Картопля – 3 | |
Цибуля зелена – пучок | |
петрушка свіжа – кілька гілочок | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – щіпка (за бажанням) | |
Майонез – 3 столові ложки |
Виявляється, салатом з огірками можна щільно перекусити, якщо крім них додати в блюдо пару-трійку картоплин і яєць, а суміш продуктів заправити майонезом. Нарікати при цьому на зайву калорійність отриманого продукту вважаю недоцільним: крім відносно невеликої кількості жирів, що містяться в заправці і яйцях, в ньому багато вітамінів і цінних мікроелементів.
Все разом це дасть організму порядна кількість корисних речовин, які потрібні нам кожен день, незалежно від ступеня отриманих навантажень. І жири, нам, між іншим, теж потрібні. Хоч рослинного, хоч тваринного походження.
При бажанні можна знизити калорійність салату: скоротити кількість картоплі, яєць і майонезу в два рази. Ситність страви зменшиться, а приємний смак збережеться.
Покроковий рецепт
Для салату запасаються чотирма помірно зрілими огірками (з м’якими зернятками і щільною, толстой м’якоттю), пучком свіжого зеленого лука і кількома пишними гілочками петрушки. Можна, звичайно, і додати кріп, якщо салати без нього ви не любите, але мені він в даному блюді здається абсолютно зайвим. Якщо огірки виявилися товстошкірими, шкірку зрізують. Як це вплине на смак? Салат швидше стане соковитим.
Яйця миють і відварюють круто в підсоленій воді, після чого обов’язково охолоджують їх у холодній: щоб при очищенні від шкаралупи зберегти весь білок, а не половину від нього. Попередньо помиту картоплю запікають в мікрохвильовці, встановивши таймер на 20 хвилин. Чому плоди не відварити в мундирі? Тоді вони не придбають певну гірчинку і всі вітаміни залишаться всередині. До того ж печена картопля має приємну димну нотку і не так прилипає до леза ножа в процесі подрібнення.
Цибульні пір’ячко нарізають невеликими кільцями, попередньо видаливши всі частини, які не сподобалися на вигляд і були пропущені при митті.
Гілочки петрушки відокремлюють від самих грубих ділянок стебел і теж дрібно нарізають.
З картоплі знімають шкірку, а яйця звільняють від скорлупок.
Огірки звільняють від обох «попок», ділять на половинки і потім нарізають півкільцями. Для прискорення процесу половинки перед кришенням кладуть паралельно один одному. Щоб уникнути неприємного сюрпризу у вигляді несподіваного смаку страві, кожен огірок тестують на гіркота – досить розжувати тонкий скибочку від кожного і все стане ясно.
Картоплини нарізають кубиками (розмір одного як для салату олів’є). З яйцями надходять як з огірками: ріжуть навпіл, а потім кожну частину ріжуть впоперек, шматочками 3-4 мм завтовшки.
Всі подрібнені компоненти акуратно переміщують в одну загальну ємність, де продукти солять, перчать (за бажанням) і додають до них три повних столових ложки майонезу. При перемішуванні ложкою працюють акуратно, намагаючись не подрібнювати шматочки білка.
Перед подачею на стіл салату дають настоятися 10 хвилин.