Сконы з куркою і сиром. Відмінно підійдуть для щільного сніданку або перекусу.
Інгредієнти
Борошно – 300гр. Можливо доведеться додавати в процесі | |
Курка – 300гр. Можна використовувати будь-яке інше м’ясо чи ковбасу, або взагалі не додавати | |
Сир – 300гр. Будь сорт | |
Яйця – 2шт. | |
Сіль, цукор – За смаком | |
Розпушувач – 10гр. | |
Олія – 1/3 упаковки |
Сконы – страва, яку найбільше відомо в Англії та Шотландії. Це невеликий пиріжок з різними інгредієнтами. Класичні сконы частіше солодкі, однак вони можуть готується і не солодкими. У цьому рецепті я розповім, як приготувати смачні і ситні сконы швидко і з мінімальними витратами. Рецепт підійде навіть для самих зайнятих хазяєчок. Найприємніше в рецепті те, що підійдуть продукти, які залежалися в холодильнику, наприклад з великого застілля. Якщо ніхто вже не хоче їсти запечену курку, м’ясо чи ковбасу, то сконы -ідеальний вихід!
Покроковий рецепт
Просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач
Курку нарізаємо на дрібні шматочки
Додаємо в борошно масло розтираємо руками до утворення крихти, або натираємо на терці
Натираємо на тертці сир
Додаємо сир і курку до борошна, перемішуємо
Тепер додамо два яйця, можливо використовувати кефір замість яєць. Все ретельно перемішуємо
На цьому етапі, якщо суміш виходить занадто рідкою можна додати ще борошна. В ідеалі повинен вийде пружний такий пирожочек
На деко кладемо папір для запікання, або змащуємо її маслом і викладаємо наш пирожочек
Для додання хрусткої скоринки апетитною змащуємо поверхню пиріжки яйцем, змішаним з майонезом
Відправляємо наш пиріг в духовку на 20-30 хвилин, випікаємо при температурі 180-200°
Розрізаємо готовий пиріжок на шматочки. Сконы готові! Приємного апетиту!