Рецепт простий в приготуванні, займає небагато часу. Доступний навіть тим, хто рідко готує рибу. Всі продукти практично завжди є в холодильнику кожного будинку.
Інгредієнти
Скумбрія (заморожена) – 1 шт. Середнього розміру. | |
Катрофель – 6 шт. Середнього розміру. | |
Морква – 1 шт. Середнього розміру. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. Невеликий. | |
Петрушка – 2 невеликі гілочки Можна морожену або сушену. | |
Імбир мелений – 0,5 чайної ложки без гірки (або за смаком) | |
Білий перець мелений – 1/4 чайної ложки або по смаку. | |
Сіль – 0,5 чайної ложки |
Запечена скумбрія – легкий рецепт. Морожена скумбрія майже завжди є у продажу. Ця рибка має багато корисних поживних речовин. Любителі рибки оцінять. Блюдо виходить відразу з гарніром, що економить час господині. Підійде і для подачі на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Підготувати продукти. Скумбрію розморозити, помити.
Очистити моркву, цибулю і картоплю. Рибу випатрати, відрізати голову і плавники. Хвіст можна залишити або відрізати, за бажанням.
Нарізати кружечками картопля 0,5 см завтовшки,морква приблизно в 2 рази тонше. Цибулю нарізати півкільцями.
Скумбрію посолити, поперчити і посипати імбиром. Обов’язково всі спеції і сіль додати всередину черевця. Присипати нарізаною петрушкою. Всередину рибки петрушку теж покласти.
Сформувати овочеву подушку.
На змащену олією фольгу, викласти шарами картоплю, моркву, цибулю. Всі шари посолити і злегка поперчити. Зверху викласти підготовлену тушку риби.
Загорнути все у фольгу так, щоб не витікав сік при запіканні, покласти на лист і відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 185-190 градусів.
За 5 хвилин до закінчення часу фольгу при бажанні можна розгорнути для отримання трохи більше золотистого кольору рибки.
Акуратно перенести готову страву на красиву тарілку і модно подавати на стіл.
Порційно на шматочки порізати вже при подачі.