Скумбрія в духовці з овочами за 40 хвилин.
Інгредієнти
Скумбрія – 1 | |
Лимон – 1 | |
Помідори – 3 | |
Цибуля порей – 2 | |
Оливкова олія – 3ст.л | |
Чорний мелений перець – 1 ч. л | |
Сіль – за смаком |
Скумбрія – риба зі своєрідним смаком, вбрала запахи блакитної безодні і мінерали морської води. Приготування і підготовка не займає багато часу. Свіжоспіймана норвезька скумбрія в поєднанні з овочами прекрасне легке блюдо для цінителів морської кухні. Бокал білого вина, посмішка і слова подяки близьких. Вечеря вдався!!!
Покроковий рецепт
З скумбрії видалити нутрощі, голову, плавники, хвіст. Попередньо помити овочі: помідори і цибулю порей. Посолити, полити соком одного лимона і дати постояти 10 хвилин. Рибу нарізати на шматочки шириною 1,5-2 див.
Помідори порізати кільцями.
Цибулю порей нарізати шматочками 1,5 див.
запікати 25-30 хв.
Викласти шарами скумбрію чергуючи з помідорами та цибулею пореєм. Посипати чорним перцем і полити оливковою олією. Овочі трохи посолити. Запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 140 градусів.
Запечену скумбрію прикрасити дрібно різаним свіжим перцем і оливками.