Яскравий сливовий джем – це найдоступніший десерт, який можна легко і просто приготувати вдома. Такий джем підходить і для млинців, і для рулетів, і для пирогів, і навіть для тортів.
Інгредієнти
Сливи – 1 кг | |
Пектин – 10 г або 1 упаковка | |
Цукор – 1 кг | |
Кардамону – 1 ч. ложка |
Яскравий сливовий джем – це найдоступніший десерт, який можна легко і просто приготувати вдома. Такий джем підходить і для млинців, і для рулетів, і для пирогів, і навіть для тортів.
Покроковий рецепт
1. Один кілограм слив помити і просушити.
2. Всі сливи розрізати навпіл і очистити від кісточок.
3. Сливову м’якоть нарізати шматочками, скласти в блендер і перебити в пюре.
4. Готове сливове пюре пересипати в каструльку, заправити 1 ч. л. кардамону і перемішати.
5. Після ввести в пюре 10 г пектину і 0,9 кг цукру, все це перемішати і залишити настоюватися 30-40 хвилин. Відзначимо, що, як правило, 10 г пектину – це 1 упаковка.
6. Через 30-40 хвилин каструльку зі сливовим пюре помістити на плиту на повільний вогонь, її вміст довести до кипіння і поварити приблизно півгодини, часто перемішуючи і знімаючи пінку.
7. Теплий сливовий джем розкласти по маленьких баночках, повністю остудити, накрити кришками і відправити в холодильник.
8. Зберігати в холодильнику до вживання.