1. Один кілограм слив помити і просушити.
2. Всі сливи розрізати навпіл і очистити від кісточок.
3. Сливову м’якоть нарізати шматочками, скласти в блендер і перебити в пюре.
4. Готове сливове пюре пересипати в каструльку, заправити 1 ч. л. кардамону і перемішати.
5. Після ввести в пюре 10 г пектину і 0,9 кг цукру, все це перемішати і залишити настоюватися 30-40 хвилин. Відзначимо, що, як правило, 10 г пектину – це 1 упаковка.
6. Через 30-40 хвилин каструльку зі сливовим пюре помістити на плиту на повільний вогонь, її вміст довести до кипіння і поварити приблизно півгодини, часто перемішуючи і знімаючи пінку.
7. Теплий сливовий джем розкласти по маленьких баночках, повністю остудити, накрити кришками і відправити в холодильник.
8. Зберігати в холодильнику до вживання.