Слойки з цукром і корицею Індичата

Слойки з цукром і корицею Індичата – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ну хто не обожнює випічку з листкового тіста? Пропоную простий рецепт слойок з готового листкового тіста з цукром і корицею. Швидко, легко і красиво!

Покроковий рецепт

Розморозити в кімнатних умовах листкове тісто. Розігріти духовку до 180 градусів.

У невеликій мисці змішати цукор і корицю. Посипати половину суміші на робочу поверхню.

Розгорнути 1 лист тіста на цукрової суміші. Посипати зверху ще 2 столові ложки цукрової суміші. Розкачати тісто приблизно прямокутної форми.

Складіть тісто у кілька шарів. Для зручності, можна розрізати тісто на однакові частини і скласти їх один на одного.

Прибрати тісто в холодильник, щоб воно трохи потверділо, але не заморозилося і було податливо (близько 30 хвилин). Повторити кроки з другим листом листкового тіста.

Нарізати тісто на шматочки. Вмочити нарізані боку шматочків в решту цукрову суміш. Перекласти на пергамент або деко, вистелений папером для випічки. Випікати 10 хвилин. Переверніть заготовки і запікайте ще 8 – 10 хвилин або до золотистого кольору.

Дайте трохи охолонути, потім перекладіть на решітку з допомогою шпателя. Дайте повністю охолонути перед прикрасою.

Примітка: якщо «пір’я» індички занадто сильно будуть відшаровуватися і деформуватися протягом першої половини час випікання, натисніть на бічні сторони, щоб надати випічці потрібну форму, потім продовжуйте піч. Приготуйте «клей»: змішайте 1/2 чашки цукру і 2-3 чайних ложки води, щоб вийшла липка суміш. Цим «клеєм» приклейте наші заготовки для пташок.

Тепер найцікавіше! Для складання пташок вам знадобляться: желейні цукерки «полуничка» чи «червона солодка», 1/2 чашки кондитерського цукру, їстівні очні цукерки. Для борідки або дзьоба можна так само використовувати підфарбовані насіння соняшника.