В моєму рецепті поділюся цими секретами.
Інгредієнти
Для соусу | |
Майонез – 150 гр. | |
Сметана – 150 гр. | |
Часник – 2 зубчики | |
Приправа – за смаком | |
Для шаурми | |
Лаваш – 2 аркуша | |
Куряче філе – 400 гр. | |
Огірок – 1 середній шт. | |
Помідор – 1 шт. середня | |
Кор. морква – 200 гр. | |
Бел. капуста – 200 гр. | |
Кетчуп – 100 гр. |
Іноді так хочеться ситного і дуже гострого перекусу, але чи варто купувати такі страви в магазинах і кафе, коли зовсім не зрозуміло чого вони туди намішали. Самий простий і смачний спосіб, зробити це самим. Шаурма, так улюблена нашими чоловіками, яка зовсім не складна в приготуванні, має теж свої невеликі секрети.
Покроковий рецепт
Те що потрібно для готування.
В першу чергу готуємо соус, чашку від блендера додаємо майонез і сметану, потім за допомогою преса видавимо часник, посолити і підсипаємо будь-яку улюблену приправу, я ж використовувала чорний перець, червону паприку і хмелі-сунелі. Перемішавши все на блендері, прибираємо вийшов соус в холодильник.
Після беремо куряче філе ріжемо кубиками і смажимо на сковороді, посолити. М’ясо перекладаємо на паперові серветки.
Заздалегідь нарізаємо соломкою капусту і круглими, тонкими скибочками огірок з помідором.
Лист лаваша ділимо на дві частини. На край лаваша наносимо наш настоявшийся соус, який вже загусло, всього кілька ложок. Потім трохи корейської моркви та капусти. Так само кладемо скибочки огірка і помідора. Зверху кладемо кубики м’яса і поливаємо кетчупом і нашим соусом.
Після подогнем лаваш трохи знизу і збоку, почнемо загортати шаурму.
Далі, потрібно шаурму обсмажити з двох сторін, всього 2 хв. на змащеній сковорідці, для того щоб лаваш став трохи хрустким.
Тепер наша шаурма готова. Приємного апетиту!