Смачне брусничне варення

Смачне брусничне варення – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Варення можна їсти з млинцями і чаєм, використовувати при приготуванні випічки і морозива, а також подавати до смаженого сиру, смаженого м’яса і птиці. Ну а тепер і сам рецепт:

Покроковий рецепт

Смачне брусничне варення – як приготувати:
1. Брусницю перебираєте, промиваєте і заливаєте окропом, після чого воду тут же зливаєте.

2. Потім кладете ягоду в каструлю, додати цукор і воду (пропорції такі: на 1 кг брусниці потрібно 100 мл води).

3. Ставите на невеликий вогонь.

4. Варення, під час варіння, слід обережно перемішувати, а потім покласти гвоздику і корицю. Можете додати трохи лимонної цедри.

5. Після того, як варення закипіло, робите вогонь мінімальним і варіть ще близько п’яти хвилин, після чого каструлю з варенням забираєте з вогню.

6. Чекаєте, поки варення охолоне, і розкладаєте по банкам. Приємного апетиту!