Смачні і корисні фітнес-батончики (печиво)

Смачні і корисні фітнес-батончики (печиво) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт фітнес-батончиків простий, і його може приготувати навіть наймолодший або початківець кулінар.

Інгредієнти

Вівсянка – 1 ст.
Горіхи на вибір – 1 ст. волоські, фундук, арахіс
Сухофрукти – 0.5 ст. фініки, курага, родзинки, цукати
Яйце – 1 шт.
Банан – 1 шт.
Кунжут – 4 ст. л. посипати зверху
Мед – 4 ст. л.
Масло вершкове – 100 гр

Як приготувати Смачні і корисні фітнес-батончики (печиво)

З недавніх пір дуже активно набирають популярність фітнес-батончики, заповнюються ними практично всі прилавки магазинів, АЛЕ якщо добре прочитати склад таких батончиків, то легко можна зрозуміти, що користі вони принесуть менше , ніж шкоди. Барвники, стабілізатори, підсилювачі смаку, консерванти і багато , дуже багато цукру, що різко знижує їх корисні властивості. Тим більше для дітей і людям , які стежать за своєю фігурою.

Але вихід є – приготує такі батончики будинку, особи без зусиль, але з користю для себе і свого здоров’я. так само такі батончики можна взяти на перекус або покласти дитині в школу. Спробуйте приготувати вдома і ви самі зрозумієте , як це легко, а головне, корисно і швидко.

Політ вашої фантазії не обмежений, ви можете додати будь-які горіхи, сухофрукти, які вам до смаку, обмежень у виборі немає .

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти, сухофрукти залити окропом на 20 хв, фініки порізати з курагою на ваш розсуд.

Включаємо духовку на 150
Вівсянку і горіхи перебити блендером або через м’ясорубку, додати інші інгредієнти: яйце, банан, сухофрукти, мед, масло м’яке вершкове. Перемішати ретельно,ложкою, якщо маса дуже рідка додати вівсянку, якщо густа яйце. Яйця у всіх різні за розміром і буває недостатньо 1

На пергаменті або килимку викладаємо нашу масу, розрівнюючи її і перетворюючи в пласт товщиною 1.5 див. Відправляємо в духовку спочатку на 30 хв, потім знижуємо температуру до 100 і сушимо ще приблизно стільки ж . Дістаємо з духовки і відразу ріжемо, оскільки якщо потім вона охолоне, порізати буде неможливо, пласт буде просто кришитися.
Зберігати можна такі батончики довго, склавши їх в герметичну ємність, т. до вони можуть відволожитися і втратити свій пікантний хрускіт)
Приємного апетиту)