З дитинства улюблений рецепт маминих оладок.
Інгредієнти
Кефір – 250 гр | |
Борошно – 200 гр | |
Яйце – 1 шт | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Сіль – 1/2 чайної ложки | |
Цукор – 1 чайна ложка |
Смачні смажені оладки на кефірі з додаванням яйця.
Покроковий рецепт
Беремо кефір, пшеничне борошно, яйце, сіль, цукор і трохи соди, вона зробить наші оладки більш легкими.
Розбиваємо яйце, змішати з сіллю і цукром, вливаємо кефір і починаємо потроху сипати борошно, паралельно розмішуючи. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана. Після того, як замішані, даємо настоятися 10 хвилин в теплому місці. Перед смаженням додаємо в тісто половину чайної ложки соди, ретельно розмішуємо.
Нагріваємо олію на сковороді і починаємо викладати тісто маленькими порціями.
Оладки прожариваются досить швидко, тому вчасно перевертаємо і міняємо партії. Викладати готові оладки бажано на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло після смаження.
Готово! Смажені оладки ідеально поєднуються з варенням, медом або сметаною. Приємного апетиту!