Тефтелі – страва для любителів м’яса і овочів. Завдяки кольоровій капусті, маленькі котлетки стають більш ніжними і підходять як дорослим, так і дітям.

Інгредієнти
| Цвітна капуста – половина качана | |
| Фарш – 0,7 кг | |
| Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
| Часник (зубчик) – 4 шт. | |
| Морква – 2 шт. | |
| Яйця – 1-2 шт. | |
| Вершки – 70 гр. | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком |
Тефтелі – це не просто м’ясні кульки, до складу яких входить рис або інший допоміжний інгредієнт. Багато народів вважають це блюдо своїм коханим, але у кожної національності свій рецепт і особливі продукти для приготування тефтелькою. Наприклад, ви не могли не чути про шведські фрикадельки. Дуже смачне і найулюбленіша страва всіх шведів. Тюфтельки смажать, тушкують, парять, запікають, ці невеликі грудочки здатні прикрасити навіть святковий стіл.
Якщо до цього ви чули тільки про тюхтельки з м’яса і рису, пропоную спробувати тефтелі, до складу яких входить кольорова капуста. Це свого роду експеримент, але позитивний, смачний і запам’ятовується.
Отже, почнемо.
Покроковий рецепт



Спочатку потрібно підготувати необхідні інгредієнти. Капусту очистити від листя, замочити в холодній воді на 10 хвилин. Почистити моркву і цибулю.

Капусту цвітну розрізати, половину необхідно нашаткувати невеликими кубиками.

До дрібно нарізаної капусти додати фарш з нашаткованої половинкою цибулі, все ретельно перетерти виделкою, додати сіль і перець.

До отриманої маси влити вершки і вбити одне яйце. Вершків або сметани взяти, приблизно, 70 грам. Важливо, щоб маса була не рідкою. Кількість вершків попереднє, залежить від густоти. Консистенція отриманої маси не повинна бути рідкою, а навпаки досить пружною.
Далі фарш добре вимішати, краще руками, він повинен бути пружним і щільним.
Сформувати невеликі тюфтельки. Для зручності, можна використовувати миску з водою, в якій необхідно мочити руки, а після робити котлетку.
Тефтелі обсмажити на олії до скоринки з кожної сторони. Далі перемістити обсмажені капустяні кульки в каструльку.
У сковороду, де були тефтелі, помістити половинку цибулини, дві натерті або дрібно нарізані моркви і видавити часникові шматочки і обсмажити. Отриманої заправкою полити тефтелі, додати пів склянки гарячої води або бульйону. Гасити 15-20 хвилин у мікрохвильовій печі або на газу.

Тюфтельки виходять смачними і дуже соковитими. Як гарнір можна використовувати картоплю, рис або гречку.
Приємного апетиту!
