Інгредієнти
Картопля – близько 500 г | |
Морква – 1 шт. | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Кукурудзяна олія – 1/2 склянки (або олії) | |
Йогурт – 1 стакан (не солодкого) | |
Борошно – 1 склянка | |
Розпушувач – 1 чол. | |
Кінза – 1/2 склянки (рубаною), можна замінити на петрушку | |
Вершкове масло для змащування форми | |
Мелений чорний перець – щіпка | |
Сіль – 1 ч. л. |
Хочу запропонувати вам новий рецепт домашнього хліба без дріжджів з овочами, морквою і картоплею. Виходить смачний хлібобулочної та к, як тепла, так і холодний. Чудово підходить до супу або як закуска, змазаним вершковим маслом. Випічка хліба в домашніх умовах – зовсім не страшне діло . Печеться хліб в духовці. Зараз я вам все детально опишу і покажу… З даних інгредієнтів виходить один середній коровай.
Покроковий рецепт
Картоплю і моркву помити, відварити в невеликій кількості води (близько 30 хвилин). Не переваріть, овочі не повинні бути м’якими. Злити воду, остудити, почистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. Відкласти овочі в бік. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити вершковим маслом вогнетривку форму (підійде будь-яка прямокутна форма). Відкласти форму поки в сторону.
Приготувати тісто для хліба.
Куряче яйце збити віночком. Додати 1/2 склянки кукурудзяного масла або рослинної олії, 1 чашку не солодкого йогурту і знову все збити. Додати борошно (борошно необхідно попередньо просіяти, щоб хліб вийшов більш повітряним) і 1 чайну ложку розпушувача, все перемішати. Закинути порізані варені овочі і заздалегідь подрібнену свіжу кинзу зі свіжим кропом (як я вже писала кінзу можна замінити петрушкою, це не сильно вплине на смак хліба). Додати трохи солі і за смаком та бажанням чорний мелений перець. Акуратно перемішати ложкою.
Тісто викласти в підготовлену, змащену маслом форму. Випікати на середній стійці в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 години (або до золотистого кольору). Готовність хліба можна перевірити зубочисткою. В самий центр увіткнути лучину, якщо вона суха – хліб готовий. Єдине, будьте уважні, щоб зубочистка входила в хліб, а не овочі. Потім домашній хліб з морквою і картоплею вийняти з духовки і дати відпочити при кімнатній температурі близько 10-15 хвилин. Дістати хліб з форми і нарізати на шматочки.
Подавати хліб з морквою і картоплею кімнатної температури або охолодженим. Однаково смачно! Зберігається цей хліб у холодильнику до 3-х днів. Після того, як дістанете хліб з холодильника на наступний день, розігрійте випічку в мікрохвильовій печі. Він стане теплим, ніби щойно з духовки! Приємного апетиту!