Пиріг виходить дуже ніжний, не нудотний, дуже смачний. Просто тане в роті.
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки | |
Сметана – 1,5 склянки | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Вершки згущені з цукром – 200 мл | |
Яйце – 2 шт. | |
Масло вершкове – 150 гр. | |
Цукор – 1 склянка | |
Ванілін – 2 гр. | |
Какао-порошок – 6 столових ложок |
Інгредієнти для приготування пирога знайдуться практично на будь-якій кухні. Готується дуже просто і досить швидко.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування пирога.
Цукор (3/4 склянки) розтерти з яйцями.
Додати соду гашену оцтом, перемішати.
Додати ванілін, сметану (1 склянку) і згущені вершки. Все перемішати.
Додати борошно і перемішати. Тісто має бути трохи густіше густої сметани.
Додати вершкове масло (100 гр.) і добре розім’яти.
Форму для випікання змастити вершковим маслом (10 гр.) і викласти 1/2 тесту. У другу половину тіста додати какао-порошок (3 столові ложки), перемішати і викласти у форму для запікання. Поставити форму в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на годину.
Зварити помадку. Для цього в каструльку, додати цукор, що залишився, сметану, вершкове масло і какао-порошок. Прокип’ятити її близько 5 хвилин, весь час помішуючи.
Дістати пиріг з духовки, витягнути його з форми. Полити пиріг помадкою. Дати трохи постояти, приблизно близько години. Пиріг готовий. Подавати краще з чаєм. Але можна з будь-яким іншим напоєм на ваш смак. Приємного апетиту!