Інгредієнти для приготування пирога знайдуться практично на будь-якій кухні. Готується дуже просто і досить швидко.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування пирога.
Цукор (3/4 склянки) розтерти з яйцями.
Додати соду гашену оцтом, перемішати.
Додати ванілін, сметану (1 склянку) і згущені вершки. Все перемішати.
Додати борошно і перемішати. Тісто має бути трохи густіше густої сметани.
Додати вершкове масло (100 гр.) і добре розім’яти.
Форму для випікання змастити вершковим маслом (10 гр.) і викласти 1/2 тесту. У другу половину тіста додати какао-порошок (3 столові ложки), перемішати і викласти у форму для запікання. Поставити форму в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на годину.
Зварити помадку. Для цього в каструльку, додати цукор, що залишився, сметану, вершкове масло і какао-порошок. Прокип’ятити її близько 5 хвилин, весь час помішуючи.
Дістати пиріг з духовки, витягнути його з форми. Полити пиріг помадкою. Дати трохи постояти, приблизно близько години. Пиріг готовий. Подавати краще з чаєм. Але можна з будь-яким іншим напоєм на ваш смак. Приємного апетиту!