Для приготування легкого супу нам знадобиться курка (для бульйону і фаршу на фрикадельки), картопля, морква, цибуля, спеції, хліб

Інгредієнти
| Куряче м’ясо для бульйону – 200г | |
| Куряче м’ясо для фаршу – 200 г | |
| Картопля – 7 шт | |
| Морква – 1 шт | |
| Цибуля – 1 шт | |
| Вівсяні пластівці – 2 стіл. ложки з гіркою | |
| Хліб – 3-4 шматочки | |
| Спеції – за смаком | |
| Масло – для смаження сухарів за бажанням |
Перше страву з м’ясними фрикаделями припаде до смаку і дорослим і дітям. Завдяки використанню вторинної бульйону і вівсяних пластівців суп можна віднести до дієтичних страв.
Покроковий рецепт

Готуємо бульйон. Після першого закипання ретельно промиваємо курку і зливаємо бульйон. Готуємо суп на вторинному. Після повторного закипання додаємо улюблені спеції (лавровий лист, базилік, сіль, перець горошком). Очищаємо цибулю і цілком додаємо його в каструлю.


Очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками

Натираємо моркву на крупній тертці

Готуємо фрикадельки, надаючи курячого фаршу круглу форму невеликого розміру

Приблизно через годину після варіння бульйону виймаємо цибулину і м’ясо (його можна використовувати в інших цілях). У готовий бульйон одночасно додаємо картоплю, моркву і фрикадельки. Через 10 хвилин після закипання додаємо 2 столові ложки вівсяних пластівців. Залишаємо варитися легкий суп ще протягом 10 хвилин на слабкому вогні.


Тим часом готуємо сухарики. Нарізаємо хліб (можна взяти вже черствий в цілях економії) кубиками середнього розміру. Обсмажуємо сухарі на сковороді до золотистої скоринки. При бажанні можна використовувати масло.

Смачний суп з фрикадельками подавати гарячим. Домашні сухарики всипати в тарілку безпосередньо перед подачею. Приємного апетиту!
