Один з найбільш поширених і улюблених рецептів з картоплі.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг | |
Гриби – 400 гр | |
Болгарський перець – 1/2 | |
Цибулина – 1 | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль, Перець, Спеції – За смаком | |
Зелень – Пучок |
Нескладний рецепт дуже смачного і ситного страви, якими можна порадувати сім’ю в холодний осінній вечір.
Покроковий рецепт
Беремо кілограм картоплі, 400 грам печериць (можна використовувати будь-які інші свіжі гриби, наприклад гливи) невелику цибулину, половину болгарського перцю, зубчик часнику,зелень, сіль перець і спеції за смаком. Зелень додаємо в самому кінці, так як в процесі смаження вона може потемніти.
Картоплю чистимо, ріжемо будь-якій зручній для вас формою, я завжди ріжу шматочками. Гриби, перець і зелень шаткуємо.
Беремо сотейник або сковороду, нагріваємо олію і відправляємо туди наш картоплю, солимо, перчимо до смаку, додаємо улюблені спеції. В цей раз я використовувала паприку для пікантності. 5 хвилин тримаємо під кришкою, що б картоплю протушился і не був сирим, потім злегка підсмажуємо.
Додаємо болгарський перець і цибулю, смажимо 5 хвилин, додаємо гриби і видавлюємо часник, смажимо ще близько 10 хвилин.
Як тільки гриби дожарились а картопля набула рум’яний колір, додаємо зелень, знімаємо з вогню і подаємо до столу. Можна їсти з будь-якими соусами. Приємного апетиту!