Цю страву можна їсти хоч кожен день і вона не набридне, таке воно смачне і по-справжньому домашня.
Інгредієнти
Картопля – 6 шт. | |
Куряче філе – 150 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Гриби – 200 г | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Рослинне масло – 5 ст. л. |
Смажена картопля з куркою одне з найулюбленіших страв на вечерю в кожній родині. Крім того, що це блюдо відмінно насичує і зовсім не дороге, воно приголомшливо смачне. Коли починаєш готувати миттю збігається вся голодна родина і навіть сусіди відчувають цей вабливий аромат вечірнього вечері.
Картопля з куркою має безліч варіацій приготування, в нашому рецепті ми хочемо запропонувати варіант на сковороді з використання рослинної олії і грибів. Гриби з картоплею – це ще одна класика і зовсім не просто так, дійсно поєднання цих продуктів просто відмінне. Звичайно, це блюдо можна назвати дуже корисним і дієтичним, але можна спробувати зменшити кількість калорій і використовувати тільки філе курки, без кісток і шкірки. А також можна замінити на оливкову олію і зменшити його кількість. Перед подачею не забудьте нарізати багато зелені: цибулі, петрушки і кропу.
Покроковий рецепт
Чистимо цибулю і часник, нарізаємо крупно, кільцями або півкільцями.
В розпечене масло закидаємо цибулю і часник. Добре обсмажуємо, щоб з’явився золотистий колір. При необхідності можна додати ще олії.
Моєму куряче філе і ріжемо довгими смужками, обов’язково вздовж волокон, так м’ясо буде м’якше.
Відправляємо м’ясо до цибулі з часником, обсмажуємо.
Картоплю чистимо, миємо й ріжемо практично так як виглядає картопля фрі, тонкі довгі смужки. Краще промокнути серветкою, щоб прибрати зайву вологу і крохмаль.
Висипаємо картоплю в сковороду, вогонь зменшуємо на середній. Смажимо приблизно 10 хвилин.
Гриби промиваємо і теж прибираємо зайву рідину, можна це зробити за допомогою сита або використовувати паперову серветку. Особливий аромат додасть свіжа зелень.