Смажена курка з овочами в сковороді Вок

Смажена курка з овочами в сковороді Вок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курку промити під проточною водою, обсушити, наріжте на шматочки. Курячі шматочки покладіть в невелику каструльку, додайте води, щоб приховувало птицю і варіть близько 20 хвилин. Курку вийміть, бульйон злийте, відклавши в сторону (він стане в нагоді).

Приготуйте соус. Змішайте всі інгредієнти для соусу в маленькій мисці: 1 склянка курячого бульйону, 3 столові ложки червоного винного оцту (можна замінити на яблучний), 3 столові ложки томатної пасти (якщо візьмете кетчуп – 6 столових ложок), 6 зубчиків дрібно порізаного часнику, 1/4 чайної ложки паприки, за смаком чорним мелений перець і сіль. Все це добре перемішайте. Відкладіть в сторону.

У сковороді Вок нагрійте 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажте картоплю в один шар з обох боків до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку, зніміть зі сковороди на тарілку. Додайте ще масла і повторіть те ж саме з перцем, грибами, баклажанами (всі смажитися окремо один від одного).

Потім на сковороду викласти курку. Смажити птицю з обох боків до золотистого кольору, поступово додаючи соус (смажити до випаровування рідини соусу). Викласти до курки помідори, нарізані часточками. Тушкувати все поки помідори не стануть м’якими. Потім викласти всі раніше обсмажені овочі, накрити кришкою і дати трохи потомитися. Смажена курка на сковороді готова. Подавати на стіл прямо в сковороді, або сервировав на великому блюді з теплим хлібом.
Приємного апетиту!