Пропоную рецепт смачного печеного м’яса в соусі зі спаржею. Завдяки маринаду м’ясо виходить ніжним, соковитим і ароматним.
Інгредієнти
Яловичина – 300 г | |
Спаржа – близько 16 стебел спаржі з відрізаними кінцями (нарізати середнього розміру) | |
Імбир – 1 шт. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Часник – 2 зубчики | |
Цибуля зелена – 3 пера | |
Соєвий соус – 3 ст. л. | |
Мірін (рисове вино) – 1 ч. л. | |
Перець чилі – 1 шт. (нарізати на тонкі кола) |
Смажена яловичина зі спаржею – щось вишукане, але готуватися зовсім просто. Обсмажується яловичина, нарізана шматочками і до неї додаються всілякі прянощі, спеції, соєвий соус і мірін. Якщо у вас немає мирина (це рисове вино), його можна замінити на суміш саке з цукром або суміш білого вина з цукром. Пропорції такі:
1 столова ложка міріна = 2 чайні ложки саке + 1 чайна ложка цукру
або ж:
1 столова ложка міріна = 2 чайні ложки білого вина + 1 чайна ложка цукру
Покроковий рецепт
М’ясо промити під проточною водою, обсушити, нарізати тонкими скибочками (можна покласти його в морозилку на 20 хвилин, потім буде легше нарезаться).
Чистий спаржу нарізати на шматки середнього розміру, відрізаючи жорстку частину стебел (кінці). Якщо спаржа не стара, кінці її не такі жорсткі і їх краще очистити овочечисткою або поскоблить ножем.
Заповнити маленьку сковорідку наполовину водою з невеликою кількістю солі. Довести до кипіння воду і закинути спаржу. Бланшувати спаржу протягом 3 хвилин. Потім вимкнути. Спаржу краще витягнути, щоб вона не переварилася (якщо не полінуйтеся і опустіть в крижану воду, вона збереже свій хрусткий смак).
Імбир почистити, розміром з великий палець, дрібно порізати на шматочки. 2 зубчики часнику почистити і дрібно порубати. У великій сковороді на середньому /сильному вогні розжарити 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажити на олії підготовлений раніше імбир і часник. Смажити все кілька хвилин або до того моменту, поки Ви зможете відчути ароматний запах часнику на кухні. Потім додати скибочки яловичини і смажити, поки м’ясо не приготуватися (це займе кілька хвилин, в залежності від розмірів м’яса).
1 перець чилі з насінням, нарізати на тонкі кухлі. Тепер до смаженого м’яса додати перець чилі і зварену раніше спаржу. Тушкувати все протягом 1 хвилини. Смажена яловичина шматочками практично готова. Потім додати 3 столові ложки соєвого соусу і 1 чайну ложку рисового вина. Гасити м’ясо з прянощами і соусом ще протягом 1-2-х хвилин. Солити страву не варто, так як соєвий соус занадто солоний, саме він збалансує весь смак.
Сковороду зняти з вогню, присипати рубаним зеленим луком. Смажена яловичина на сковороді зі спаржею в соусі готова. Подавати страву потрібно гарячим. На гарнір відмінно підійде відварний рис. Приємного апетиту!